כתבו על אנג'לינה

 
אנג'לינה
 
 
 
 
חגיגה גדולה
אמיר שפר | דרך האוכל, 06/09/2015
אנג'לינה לובשת ופושטת צורה לאורך היום: בבוקר זהו בית קפה שמגיש ארוחות בוקר מיוחדות, עם מנות כמו ביצים עלומות ולחם תירס; בצהריים מוגשות ארוחות עסקיות, ועם רדת הערב האורות מתעמעמים, התפריט מתרחב, וזה בדיוק הזמן הנכון לבדוק את יכולתו של המטבח.הקונספציה פשוטה: מנות קלאסיות, חומרי גלם מעולים והכנה ללא רבב. הכיוון הוא מטבח צרפתי ישן (לא המטבח החדש עם מנות מצויצות ומיניאטוריות), ויש פה יותר משמץ של דמיון, גם בעיצוב של המקום, לנוסחה המנצחת של "בראסרי" מתל אביב. למרבה השמחה, האוכל באנג'לינה לא נופל מאביו הרוחני באבן גבירול. חומרי הגלם הם באמת משובחים והטיפול בהם מעיד על מקצועיות גבוהה ביותר.המנות הראשונות מורכבות ממנות בשריות בעיקר (כבד קצוץ, קרפצ'יו סינטה, סלמון כבוש ועוד) ומסלטים (קיסר, ניסואז, אבל גם שילובים מקוריים יותר כמו סלט עם גבינת ברי ואגסים או סלט סלק וגבינת עיזים). אנחנו נהנינו מאוד ממנה נדיבה של שרימפס בשמן זית, פטרוזיליה ושום ומסלט של ראשי קלמארי בגריל, שהונחו בין עלי בייבי, סלרי, צנונית, עגבניות ובצל. הכל יחד הצטרף לסלט מרענן. עם תיבול נשכני.המנות העיקריות מציעות מגוון רחב מאוד: עוף (שניצל, כבד), בקר (המבורגר, אנטריקוט), דגים (סלמון, מוסר), נקניקיות, פסטות וריזוטו. אנחנו בחרנו סטייק אנטריקוט – 300 גרם של בשר משובח ומיושן, שנצלה על גריל פחמים אמיתי בדיוק על לדרגה שביקשנו. לידו היתה גבעה גדולה וצהובה של פירה מבושם וסלט ירוק. המנה השנייה – מולים בתוך סיר מבהיק ששכשכו ברוטב משגע של חמאה, יין לבן וזעפרן. הם היו טריים ביותר, טעימים עד מאד, הוגשו בכמות נדיבה והשתלבו נהדר עם האלכוהול שליווה את הארוחה.הקינוחים היו מוצלחים מעט פחות, לפחות השניים שבחרנו: פאי של 3 סוגים (קפה, שוקולד ווניל) הזכיר מעט עוגת קרם, ואילו האמריקן פאי (פאי תפוחים עם גלידת קצפת) היה בנוי על בצק עבה מדי. אבל שלא תטעו לרגע. גם אותם חיסלנו עד הפירור האחרון.זהו מקום קלאסי למפגש משפחתי או להתכנסות של חברים: המגוון גדול (למרות שצמחונים לא יהנו מאפשרויות רבות), המנות הן קלאסיות במובן הטוב של המילה (לא ינסו להמציא פה שום דבר חדש ולבחון את הפתיחות שלכם לצירופים משוגעים) וההכנה המוקפדת שלהן יוצרת אוכל מוצלח ביותר, שמביא איתו שמחה גדולה